#donderdagzonderdag

#donderdagzonderdag

Hoewel de informatie over ingrediënten in skincare net als bij voeding ook steeds transparanter wordt is het toch nog altijd een uitdaging om niet om de tuin geleid te worden. We houden je op #donderdagzonderdag op de hoogte van onze ontdekkingen van dingen die je zeker niet op je huid wil smeren. En 'it goes without saying' dat je zulke toevoegingen natuurlijk in GEEN ENKEL abbeyLAB product zult vinden!

 

Aluminum

Sommige studies leggen de link tussen Aluminium en ziektes als Alzheimer, borstkanker en hersenaandoeningen. Zolang dit niet bewezen is willen wij dit graag betwijfelen. Wel is bewezen dat aluminium een neurotoxine is wat de huid huid irriteert, de hormoonhouding verstoort en bij dieren miskramen veroorzaakt. Gemiddeld eten/absorberen we 1,5 kilo aluminium per persoon gedurende ons leven. Ieieks! Veel deodorants bevatten bijvoorbeeld aluminium.. Hhhmm.. niet echt iets wat je onder je oksel wil smeren lijkt ons.. Onze Herbal Deodorant bevat NATUURLIJK geen aluminium (of andere onnatuurlijke ingrediënten) en is dus het perfecte (en heerlijke!) alternatief.